Programmatic video advertising

In-stream video ads

In-stream video annoncer er meget ens med offline TV annoncer forstået på den måde, at de optræder enten før, under eller mellem streaming af videoindhold. In-stream video annoncer kan kvalificeres som pre-roll, mid-roll og post-roll video annoncer

In-banner ads

Her er der tale om videoklip indlejret i et banner. Disse type af annoncer er ideelt for en større målgruppe. Ved denne type af annonce er det muligt at vælge om annoncen skal køre i et auto-format eller først afspilles, når brugeren trykker play.

Undersøgelser viser, at der bliver købt mere og mere ind af videoannoncer gennem programmatic buying, så dette anses som værende et væsentlig element i enhver marketingstrategi.

Indkøb gennem video

Gennem DV360 er det muligt at købe ind på video kreativer ved oprettelse af et særskilt line item, hvor det er muligt at købe TrueView inventory direkte gennem Youtube.

Video størrelser:

Small Mindre 400×300 px
Large Større end 400×300 px
HD 1280×720 px eller større

 

Ved indkøbet gennem DV360 under Trueview line item bliver der koblet et ekstra lag på sammenlignet med display banner indkøb, hvor en Trueview line item indeholder:

  • En eller flere annoncegrupper, hvor hver annoncegruppe indeholde eller flere TrueView annonce

In-display annoncerne typisk vist henne:

  • Youtubes forside
  • Youtubes søgeresultater
  • Ved siden af andre Youtube videoer
  • Partner sites

Det er muligt at optimere efter forskellige ”typer” målsætning med de forskellige TrueView line items. Her kan det diskuteres, om hvad der er den rigtige tilgangsvinkel. Youtube bliver generelt set som en mere branding kanal sammenlignet med Ads og Facebook. Ved at ramme en bred målgruppe, hvor vi gennem et brand awareness mål har fokus på, at nå så bredt ud som muligt. Kan vi her optimere mod CPM på Insertion Order niveau, hvor vi ved en retargeting kampagne vil være mere fordelagtigt at optimere mod CPA eller CPV, da målet vil være at skabe en konvertering gennem dem som allerede har kendskab til os. Gennem link til Merchant Centeret, er det ligeledes muligt at køre Youtube for shopping for at blive mere konverteringsoptimeret. Det er vigtigt, at udnytte de forskellige muligheder som platformen tilføjer, men det er ligeså vigtigt, at oprette korrekt tracking i Campaign Manageren, så det vil være muligt at bruge første parts data.


Skriv et svar